Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Pianoles Amersfoort Frank Oppedijk Pianoles Contact 

Pianoles

De piano is een van de leukste en meest veelzijdige instrumenten die er bestaan. Ik nodig u of uw kind uit om mee te gaan op muzikale ontdekkingstocht door het wonderlijke landschap van dit instrument. Om te genieten van de muziek, maar ook om een goede technische basis te leggen voor de toekomst. Met individuele pianoles in een gezellige sfeer centraal in Amersfoort.

PIANOLES VOOR KINDEREN

ENSEMBLECOACHING

PIANOLES VOOR VOLWASSENEN

DE VOORDELEN OP EEN RIJ

Individuele lessen.In tegenstelling tot wat de standaard is in het reguliere muziekonderwijs, krijgt u bij mij individueel les, zodat u of uw kind alle aandacht krijgt voor de muzikale ontwikkeling. (In overleg is het vormen van groepjes wel mogelijk).Les op maat.U bepaalt zelf hoe lang u wilt dat de lessen duren. Zo heeft u voldoende lestijd en bovendien zelf controle over de kosten. Wekelijkse lessen van 30 of 45 minuten of tweewekelijkse lessen van een uur zijn in principe het uitgangspunt. Centrale locatie.De leslocatie bevindt zich centraal in Amersfoort. In overleg kan er naar worden gekeken of ik ook bij u aan huis zou kunnen komen.Proefpakket. U weet misschien nog niet zo zeker of piano (leren) spelen een goede keus is. Om die reden bied ik u nu een proefpakket aan van 5 lessen. De eerste kennismaking is bovendien altijd gratis. Zo kunt u vrijblijvend kijken of pianoles misschien iets voor u is. Zodra u besluit de lessen voort te zetten hanteer ik een uurtarief van 40 euro.

De piano is een van de leukste instrumenten om te gaan spelen. Het is niet moeilijk een mooie toon uit het instrument te halen en na de eerste les kun je al een leuke melodie op de piano spelen. Bovendien heb je geen begeleiding van een ander instrument nodig om te spelen.Het is heel belangrijk om een goede basis te leggen voor het spelen. Het plezier in het spelen staat echter voorop, juist omdat plezier een onmisbare voorwaarde is om te groeien. De piano is op hoger niveau best een moeilijk instrument. Daarom oefenen we meteen vanaf les één de belangrijkste dingen die je moet kunnen als pianist: muzikaliteit, fantasie, een goede houding, ritme, noten lezen, toonvorming en techniek. Ook gehoortraining, theorie en een beetje compositie komen aan bod. Zelf goed leren oefenen is een van de belangrijkste dingen die we tijdens de les doen. Het aanleren van vaardigheden is vaak vermomd in speelse vormen. Theorie wordt bijvoorbeeld geoefend met de 'schatkist', waar kennis in verworven wordt. De leerling heeft zo nauwelijks in de gaten dat er geleerd wordt!

Piano leren spelen? Het verdiepen van uw interpretatie van de grote componisten? Of gewoon op zoek naar een leuke hobby? Wat uw niveau of ambitie ook is, hier bent u voor pianoles aan het goede adres!Er wordt wel gezegd dat de piano een van de makkelijkste instrumenten is: je drukt tenslotte gewoon een toets in en er komt een toon uit. Ook al is dat waar, op hoger niveau blijkt de piano juist een van de moeilijker instrumenten te zijn: de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt! In dat opzicht is de piano misschien wel het leukste instrument: een lage instapdrempel voor beginners, en alle muzikale mogelijkheden van de wereld voor gevorderden. Soms krijg ik een leerling op les die al eerder pianoles gevolgd heeft. Het komt dan wel eens eens voor dat er in de basis al iets mis is gegaan. Het is lastig om verkeerd aangeleerde techniek weer af te leren. Meestal is dit nog wel mogelijk, maar het is natuurlijk beter om meteen vanaf het begin de basis te leggen voor een zorgeloze muzikale toekomst! Een goede houding, toonvorming en techniek, ritme en noten lezen, muzikaliteit en fantasie, gehoortraining en een beetje theorie: alles komt aan bod. Zelf goed leren oefenen is bovendien een van de belangrijkste dingen die we tijdens de les doen. Beginner of gevorderde, de pianoles wordt zo vormgegeven dat deze perfect aansluit op de wensen en zodoende een bron kan worden (of blijven) van plezier en inspiratie!

Wilt u het spelniveau van uw ensemble naar een hoger plan tillen? Of bereidt u misschien een optreden voor? U kunt bij mij goed terecht voor coaching van uw ensemble. Als kamermuziekspeler heb ik een jarenlange, uitgebreide ervaring met het spelen van concerten door heel Europa met allerlei verschillende gezelschappen. De laatste jaren treed ik voornamelijk op als pianist van het Artonis Pianotrio. Ik volgde vele tientallen kamermuzieklessen van vooraanstaande internationale musici en de kennis die ik daar en tijdens mijn ervaring als uitvoerend musicus heb opgedaan, deel ik graag met u!Ook voor theorie en solfège kunt u bij mij terecht. Een voorbereiding op een toelatingsexamen of gewoon interesse in de theorie van de muziek? Wees welkom!

TELEFOON06-17428006EMAILfrankoppedijk@hotmail.com

VRAAG NU EEN GRATIS PROEFLES AAN!

Pianoles op maat voor kinderen en volwassenen van alle niveaus. Centraal in Amersfoort, les van gediplomeerd en ervaren docent!

PIANOLES

VRAAG NU EEN GRATIS PROEFLES AAN!